Ilmainen vetovihje

by punteracademyblogi

Muun porukan ymmärtäessä, että kesä alkaa olla ohi ja on palattava takaisin jonkinlaiseen arkeen, on Iso Mestarin keikkabussi vain lisännyt kierroksia. Tiluksienhoitaja onnistuu vihdoin tavoittamaan IM:n huvilan alueelta, miehen tullessa täydentämään kuivamuonavarastojaan.

Missä olet luuhannut? Joko on löytynyt paikka johon tämä tivoli seuraavaksi siirretään?

Ei, otin ansaittua vapaata raadannastani, ja matkustin golflomalle Keski-Eurooppaan.

Ansaittua vapaata? Ja sinä golflomalla? Olavin mukaan olet huonoin ikinä missään nähty golfinpelaaja. Olitte kuulemma olleet Afrikassa laajentamassa PA:n asiakaskuntaa, ja menneet paikalliselle golfkentälle. Kuudesta pelaajasta vain Olavi ja sinä olitte koskeneet golfmailaan ennen sitä. Sinulla kesti heimotarinoiden mukaan 18 väylän kiertäminen useita vuorokausia. 

Tiedäthän sinä Olavin. Puhuu ihan mitä sattuu. Meikäläisen golf-urasta on tehty elokuvakin. Sen nimi on Happy Gilmour. Paitsi että itse löin palloa lapiolla, mutta elokuvaan se vaihdettiin lätkämailaksi. Pitivät uskottavampana.

Jos asetetaan sinun sanasi vs. Olavin sana, saadaan Olavin sanan kertoimeksi 1.02. Näin sinun kielelläsi sanottuna. Alkaa muuten mennä yli nuo jutut, olet tekemässä itsestäsi jotain uutta Chuck Norrisia.

Miten niin? Jos HBO:n huippusarjassa on allekirjoittaneeseen pohjautuva hahmo, voidaan meikäläisestä varmasti vääntää myös väsynyt Adam Sandler -komedia.

Ja nyt kun sanoit, niin eikö Chuck Norrisin legenda ole hieman yksipuolinen hahmo. Kaikki faktat liittyvät jotenkin fysiikkaan ja väkivaltaan. Voisin olla älykköjen Chuck Norris. Haistan markkinaraon.

Nenäsi on kyllä legendaarisen huono. Nyt on ilmassa vahva käsistäkarkaamisen tuntu, mutta missä menestyssarjassa kuvittelet olevan sinuun perustuva hahmo? Californicationin Hank Moody? Simpsonien Barney?

Oletpa hulvaton. Samalla valitettavasti paljastat äärimmäisen sivistömättömyytesi. Kyseessä on tietenkin Game of Thrones ja Grand Maester -niminen hahmo.

No niin. Tuohan on vähän sama kuin ottaisin omaksi lempinimekseni presidentti ja väittäisin kaikkien elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintyvien presidenttien pohjautuvan minuun. Eteenpäin. Ymmärtääkseni edellinen vetovihjeesi osui?

Toki. PSV murskasi Zetan ja Bilbao lappasi Klubin häkkiin sen yli 2,5 maalia. Melko hyvä ja helppo osuma, varsinkin kun saatiin aikainen PSV:n kerroin ennen vierasvoiton arvon syöksykierrettä. Suuren sikiöpäivän vahingot on nyt rajoitettu enää neljän yksikön tappioon.

Ja koska istumme tässä, seuraava peliliike on ilmeisesti käsillä?

Kyllä. Huomisessa Tanskan cupissa Esbjergin vierasvoitto Viborgista. Esbjergiä tulee seurattua ns. suomalaisfaktorin takia hieman tarkemmin. Sarjanousija on aloittanut kautensa vaikeasti, mutta peliesitykset ovat olleet merkittävästi tuloksia parempia. Varsinkin viime kierroksen vierastasuri Bröndbyä vastaan oli hyvä esitys, ja antoi viitteitä siitä että joukkueen kadoksissa ollut hyökkäyspelaaminen olisi oikeiden pelaajien löytymisen oikeille pelipaikoille myötä parantumassa. Viborg on ykkösdivarin jengejä, tuttu Esbjergille viime kaudelta. Vierasvoiton kerroin 2.05 ja panokseksi 6 yksikköä.

Viborg – Esbjerg (2) 2.05 6/10. Näin koodattuna.

Kyllä kyllä.

Tuli koodeista mieleen, että tänään aamulla kun avasin koneen näyttöni olla täynnä jotain ihmeen ohjelmakoodia. Saatan nyt ensimmäistä kertaa ikinä syyttää sinua turhaan, mutta oliko sinulla jotain tekemistä asian kanssa?

Ai niin! Et kai sulkenut sitä!?

Totta kai suljin. Kysymys kuuluukin nyt, että uskallanko enää koskaan avata, mistä siinä oli kyse?

P**kele. Onneksi minulla on kovalevymies pikavalinnoissa.

Se oli kehittelemäni mobiilipelin lähdekoodia. Kaikkihan tietävät kuinka huikean potentiaalin pelimarkkinat omaavat, ja niistä tällä hetkellä varsinkin mobiilipelimarkkinat. Päätin lähteä alalle mukaan.

Itse asiassa olet ihan jäljillä tässä ymmärtääkseni. Mikä ideasi oli?

Angry Birdsin -tapainen, pelimekaniikaltaan samankaltainen kosketusnäyttöpeli. Sen nimi on Le Surgeon. Pelaaja on siinä HJK:n keskikenttämies, jonka tehtävä on laukaista pallo kärjessä kirmaavan Juho “Kirurgi” Mäkelän juoksulinjalle. Pallon on osuttava täsmälleen linjalle, sillä muuten Mäkelä ei saa sitä mukaan. Alkukentissä riittää että Kirurgi koskee palloon, vaikeustason noustessa pitää antaa yhä täydellisempiä syöttöjä jotta Juho pääsee ampumaan. Pääkentässä on sitten jo tehtävä maali, jolloin syötön kierteen on oltava täydellinen ettei Mäksän ensimmäinen kosketus karkaa maalivahdille tai sivurajasta yli.

Ihan turha muuten kirjoittaa ylös siellä, minulla on jo patentti peliin ja on vain ajan kysymys ennen kuin joku suurista pelifirmoista tarttuu syöttiin. Olen melko varma että EA Sportsilta tulee sähköposti näinä päivinä. Mieti! Le Surgeon – It’s in the game”.

Ei ju**la***. Olet ilmeisesti tosissasi? 

Totta kai. Turha bluffata, en luovu patentista.

Siis uskotko että tällä on potentiaalia maailmanvalloitukseen? Suomifutiksen sisäsiittoisissa pikkupiireissä tuo voisi hyvin toteutettuna olla ihan hauska ja suosittukin juttu. Mutta EA Sports ym. Ei mihinkään.

Ihan hyvä pointti. Olen ajatellut kaikkea. Siksi nimi on maailman valtakielellä eli ranskaksi.

En taida pystyä jatkamaan tästä mihinkään mitenkään. Eli lopetellaan. Oletko muuten vielä tosissasi siitä, että otsikoidaan tämä kirjoitus “Ilmainen vetovihje”? 

Kyllä. Se on kieltämättä hieman tylsä, mutta nyt kalastellaan lukijoita jotta saadaan sponsoreita “Le Surgeon – The game” -projektille.

En minä sitä tylsyyttä, mutta jos joku lukee tämän tekstin niin siinä vedonlyöntivihjeessä ei ole mitään ilmaista vaan hirveä hinta maksettavana.