Mitä nyt?

by punteracademyblogi

Olavin uhkaukset twitterissä ovat käyneet toteen. Järkeviin vedonlyöntivihjeisiin, asiapohjaisen keskustelun herättelyyn ja terävien kommenttien jakeluun viime aikoina keskittynyt punteracademy “saa” takaisin raikulipoikansa Iso Mestarin. Paikalle hälytetään tietenkin valmiusjoukkoihin/varhaiseläkkeelle siirretty tiluksienhoitaja, jonka raskaaksi ristiksi lastataan tilanneraportin teko.

Kaksi miestä. Itse veistetty pöytä. Pöydän alla minipossu, päällä läppäri. Toisella puolella villapaitaan pukeutunut ahavoitunut mies, toisella puolella kalpeahko nuori, jonka katseessa on ainutlaatuinen sekoitus epäuskoa, salattua mielihyvää, ja rehellistä tulevaisuuden pelkoa.

Aloitetaan puhtaalta pöydältä, ilman ennakkoluuloja. Mitä sinulle kuuluu? Milloin mahdoin oikein nähdä sinua viimeksi, olikohan se Singaporen reissulla…

Hyvää kiitos, mitä itsellesi? Ei kyllä Singaporen reissun jälkeen ehti vielä sattua ja tapahtua kaikenlaista.

Palataan tuohon kysymykseen tämän haastattelun jälkeen. Aivan, viimeksi pyrit mobiilipeli-markkinoille Le Surgeon -pelisi kanssa, miten se meni?

Itse asiassa senkin jälkeen olemme tavanneet. Le Surgeon meni puihin, lisenssiasioita ei saatu kuntoon ja mitä ideaa on tehdä Le Surgeon -peli ilman Juho Mäkelän kasvoja ja ääntä. Myimme kuitenkin pelimoottorin ja alustavan suunnittelutyön eteenpäin, ja siitä tehtiin myöhemmin Tetris, joten muutamia yksiköitä jäätiin tästäkin projektista voitolle.

Nyt olen kyllä melko varma että Tetris keksittiin Venäjällä joskus useampi vuosikymmen sitten, eikä viime vuonna sinun mielessäsi.

Venäjällä Venäjällä. Mutta koska mieltäsi askarruttaa niin kerron, että viimeksi tapasimme kun kokeilin normaalia elämää.

Aivan! Crocsit päällä laivalle -projekti, kuten täällä nimitimme. Miten se tarina päättyi?

Se oli oikein hyvä jakso, joskin päätös oli hieman ikävä. Viihdyin erinomaisesti rahvaan parissa jäähallilla lippalakki päässä, kunnes parin kuukauden kuluttua kysyessäni josko pidettäisiin vähän lomaa tästä touhusta tajusin, että ne ihmiset olivat perkele tosissaan sen jutun kanssa. Ei juolahtanut mieleenkään.

Selvä. Tai oikeastaan kaikkea muuta kuin selvä, mutta mennään eteen päin. Viime kuukaudet olet siis viihtynyt Airistolla? Lähteenä Olavi Twitterissa.

Pitää paikkansa.

Taas uusi harrastus?

Kyllä vain. Kalastus.

Kalastus. Miksi ihmeessä?

No, tiedäthän kuinka nämä meidän jutut ovat aina loppuneet joko siihen että jään pohjaan, tai menen poikki?

Ei käy kieltäminen.

Kalastuksessa pohjaan jää ensin uistin ja siima menee poikki. Siinä on välikappaleita. Vasta sen jälkeen olen itse pohjalla ja poikki.

Eli lopputulos on kuitenkin sama? Iso Mestari pohjalla ja poikki?

Hyvin pitkälti. Mutta kestin pinnalla ja ehjänä kauemmin, koska sysäsin pohjalle muutaman kymmenen kilon edestä kuvia, lippoja, spinnereitä ja jigejä ennen kuin itse vajosin. Ja poikki menin vasta kun siimaa oli mennyt poikki Jarkko Kinnusen koko uran treenikilometrien mitan verran.

Erittäin validi pointti. Nytkö lyödään taas vetoa?

Kyllä. Kalastuksessa oli se huono puoli, että joka kerta kun palasin tyhjin käsin rantaan tuli joku ammattilainen tai asiantuntija kertomaan minulle, että juuri nyt ei ole kausi käynnissä. Niinpä aloin kaipaamaan jalkapallon selkeää rytmiä. Saalista ei varmaan tule sen enempää ainakaan aluksi, mutta tiedänpähän ainakin saatana että huomisen jälkeen Valioliigan kausi on melko faktisesti käynnissä.

Melko aukoton perustelu joskaan ei ehkä korkeudeltaan kovin vakuuttava kynnys palata uhkapelien anteeksiantamattomaan maailmaan. Laitetaanko ihan vihjettä peliin heti ensimmäiselle kierrokselle?

Ilman muuta. West Bromwich on hyvän viime (alku)kauden takia selkeästi yliarvostettu porukka. Southamptonin pelityyli oli yksi eniten materiaalia parantavista, ja nyt materiaali on myös paperilla parantunut. Isoja suosikkeja ei kannata pelata avauskierroksilla, joten haetaan 3.5-kertoimista vierasvoittoa Pyhimyksille.

Kaveriksi voi kokeilla Norwichin ja Evertonin overia. Norwich on vahvistunut ja tehnyt sen erittäin mielenkiintoisilla hankinnoilla. Näillä hankinnoilla ei lähdetä kotona varsinkaan peruuttelemaan, vaan joukkue pyrkinee pelaamaan melko kunnianhimoista jalkapalloa lähtökohtaisesti sarjasijoituksestaan taistelevaksi joukkueeksi. Vastassa sillä on toinen samanmoinen, kun Everton lähtee Roberto Martinezin johdolla opettelemaan pallonhallintapeliä ja Wiganista tuttua komedia-puolustamista. Overilla pitäisi päästä melko reilusti tuplaamaan.

Asia kunnossa. Yksi kysymys vielä nyt kun taas mieltäni askarruttavia kysymyksiä saatiin selvittää: Olavi sanoi sinun kommentoivan salanimellä twitterissä urheiluasioita? Onko tämä totta ja miten niin salanimellä?

On se totta. Oikea nimeni on kuin onkin Iso Mestari, kuten syntymätodistuksessani jo lukee. Toinen nimikin minulle kastettiin, mutta sen olen käynyt poistattamassa. Ja kommentoin kyllä urheilu- ja muitakin asioita niin twitterissä kuin muuallakin, mutta en tee sitä suomenkielellä.

Tämä herätti enemmän uusia kysymyksiä kuin mihin se vastasi, mutta eiköhän lopetella tähän. Kiitos.

Advertisements