Pokeri – helppo oppia mutta vaikea hallita

by punteracademyblogi

Pokeri, jota nykyään pelataan todella yleisesti kaveriporukoiden kesken, on peli, joka on helppo oppia, mutta vaikea hallita. Peli on helppo oppia sääntöjensä puolesta ja ehkä tämän takia sen suosio kasvaa koko ajan räjähdysmäisesti.

Pokerin säännöt ovat suosituimmassa pokeripelissä eli Texas Holdemissa varsin helpot. Pokerikäsien arvojärjestys on hyvä opetella ulkoa, tai ainakin printata vaikkapa ne paperille kiistatilanteiden ratkomiseksi.

Tärkeimpänä sinun tulee muistaa että väri on aina suoraa vahvempi ja kolmoset lyövät aina kaksi paria. Käsien arvojärjestystaulukolla pääset todella pitkälle, mutta muutakin muistettavaa toki on.

Texas Hold’emissa pokerikäsihän muodostuu tasan viidestä kortista ja sinun tulee käyttää kaikkia viittä korttia kun määritellään käden vahvuutta. Näiden viiden kortin ulkopuolisilla korteilla ei ole merkitystä käden vahvuuden kannalta. Texas Hold’emissa voit käyttää mitä tahansa viittä korttia, kun taas esimerkiksi Omaha-pokerissa sinun tulee aina käyttää kahta ja ainoastaan kahta korttia neljästä käsikortistasi.

Pokerin perusteet on melko helppo oppia, ja jo illan aikana moni pääsee juonesta kiinni. Tästä oikeasti ”parhaimmassa tapauksessa” alkaa koko loppuelämän kestävä opiskelujakso, jonka aikana tulevat tutuksi pokerin todella monisäikeiset taktiikat, outtien laskemiset, panostamiset ja erilaiset taktiikat.

Aloittelijat tekevät tässäkin virheitä, ihan kuten missä muussakin pelissä tai asiassa. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Parhaat pokerisivustot tarjoavatkin pelaajille erilaisia pokerikouluja ja oppaita aloittelijoille joita todellakin kannattaa lukea virheiden välttämiseksi ja uusien asioiden oppimiseksi.

Monet tutustuvat pokeriin illanistujaisissa tai vaikkapa katsomalla pokeria television välityksellä. Suosituin tapa kuitenkin treenata pokeria on nettipokeri, joka sekin kasvattaa suosiotaan koko ajan. Tarjontaa on laidasta laitaan ja peleihin voi tutustua ns. leikkirahan turvin. Nettipokerin avulla voit tutustua myös hieman harvinaisempiinkin pokeripeleihin Texas Hold’emin lisäksi.

Netissä pääset näppärästi tutustumaan mm. Omahan ja Studin salaisuuksiin. Lisäksi voit ottaa osaa erilaisiin turnauksiin ja satelliitteihin, joissa pääset pelaamaan pelaajia vastaan jotka voivat pelata samassa pöydässä vaikka ovat fyysisesti toisella puolella maailmaa.

Monen pokerinpelaajan mielestä livepeleissä on kuitenkin pelin suola, sillä siinä pääset tarkkailemaan ja hiillostamaan vastapeluriasi sopivasti. Livepelien parissa aika kuluu yleensä siivillä, ja usein kaveriporukan kesken pelattavissa pokeripeleissä on mukana pieni tai isompi panos ja ehkäpä virkistävää alkoholillista tai alkoholitonta janojuomaa.

Toki livepeleillä on myös ammattimaisempi puolikin kun eri puolilla maailmaa järjestetään toinen toistaan suurempia liveturnauksia ja turnauskokonaisuuksia. Näissä turnauksissa pyörii isot rahat ja esimerkkinä siitä voidaan kertoa tämän vuoden pokerin maailmanmestaruusturnauksen pääpotti, joka on lähes yhdeksän miljoonaa dollaria!

Ihan tuollaisille summille ei aloittelija pääse, jolle vaativat pokeristrategiat eivät ole se tutuin juttu, mutta jostain se tie on maailman tai ainakin korttelin huipulle aloitettava. Eri pokeripelien sääntökoukerot ovat suhteellisen helppo oppia ja hallita, mutta pelin kaikki strategiset asiat vaativat vuosien tai jopa vuosikymmenien harjoittelun.

Vuosikymmenen aikana pelitavatkin muuttuvat todella paljon. Yksi ehkä eniten ihmisten asenteisiin liittyvä muutos on jo tapahtunut kun pokerilla on uhkapelin sijaan nyt taitopelin status. Tämän on huomannut myös Raha-automaattiyhdistys joka lanseeraa oman nettikasinonsa vain ja ainoastaan suomalaisten pelaajien käyttöön. Pokeri ja sen eri muodot kuten Texas Hold’em ja Omaha ovat tulleet tänne jäädäkseen.

tämän artikkelin on kirjoittanut www.pokerlistings.fi yhteistyössä punteracademy.comin kanssa.